Întrebări frecvente

 

CONT DE UTILIZATOR

Q: Nu îmi amintesc parola de autentificare. Cum pot să o recuperez?
A: Accesați sectiunea SOLICITAȚI O PAROLĂ NOUĂ din meniul de autentificare. O nouă parolă vi se va genera automat, iar aceasta vă va fi transmisă pe adresa dvs de email.
Q: Au trecut cele 12 ore pentru verificarea contului și nu am primit email pentru activare.
A: Vă rugăm verificați dacă acest email nu a intrat în junk/spam. În cazul în care totuși nu există, sunt șanse ca contul dvs sa nu fi fost încă verificat. În funcție de volumul înregistrărilor pe platformă, timpul acordat verificării noilor conturi poate varia. Dacă în decurs de 24 de ore de la înregistrare încă nu ați primit email de activare, vă rugăm să contactați departamentul tehnic.
Q: Datele mele personale vor fi făcute publice?
A: Din câmpurile completate de dvs la crearea contului vor fi preluate în solicitarile pe care dvs le veți transmite, NUMELE, PRENUMELE, ORGANIZAȚIA (dacă este cazul) și LOCALITATEA dvs. Aceste date vor fi așadar vizibile de către instituția publică către care dvs veți adresa solicitarea. Pentru mai multe detalii privind termenii legali, protecția datelor personale și condițiile de utilizare, vă rugăm accesați secțiunea TERMENI ȘI CONDIȚII .
Q: Mi-am modificat numele în contul de utilizator. Din acest moment solicitările transmise de mine vor purta noul nume?
A: Da.
 
TRANSMITEREA SOLICITĂRILOR PERSONALIZATE
 
Q: Nu am primit email cum că solicitarea mea a fost transmisă.
A: În acest caz, solicitarea dvs nu a fost încă validată de către administrator sau solicitarea dvs a fost invalidă din punct de vedere al prevederilor L544/2001. În acest caz, veți fi contactat de către departamentul de asistență tehnică pentru suport în vedere reformulării solicitării dvs. Pentru mai multe informații privind continutul din punct de vedere legal al solicitărilor în baza L544/2001, vă rugăm consultați pagina Cum funcționeaza L544/2001?, în mod particular secțiunile dedicate tipului de informații ce pot fi solicitate în baza acestei legi.
Q: Am previzualizat solicitarea care urmează să o transmit și am constatat că la adresa unde va fi transmis răspunsul figurează cerere544@implicare-l52.ro. De ce nu e trecută adresa mea de email?
A: Pentru ca Academia de Advocacy să poată urmări comunicarea, în vederea acordării de sprijin dacă e nevoie, e nevoie ca adresa de corespondență cu instituțiile adresate să fie unică și legată la această aplicație. În momentul primirii răspunsului, aplicația vă va transmite automat o copie a acestuia pe adresa dvs de email.
Q: Unde pot vizualiza solicitările transmise de mine?
A: Arhiva dvs de solicitări o puteți vizualiza în contul dvs, la secțiunea SOLICITĂRI PERSONALIZATE. Deasemenea, întreaga arhivă a solicitărilor și răspunsurilor la nivel național poate fi vizualizată la secțiunea ARHIVĂ LA NIVEL LOCAL, respectiv ARHIVA LA NIVEL CENTRAL.
 
PRIMIREA RĂSPUNSURILOR
 
Q: Care e diferența între ”răspuns intermediar” și ”răspuns final”?
A: Din momentul în care solicitarea dvs a fost transmisă, orice răspuns recepționat prin platforma, care se referă la aceasta (intermediar - nr. de inregistrare, înștiințare prelungire termen, etc. final - răspuns propriu-zis) vă vor fi transmise pe email și le veți putea consulta în contul dvs la secțiunea SOLICITĂRI PERSONALIZATE.
Q: A trecut tremenul de recepționare al răspunsului conform Legii 544/2001, art.7 pct.1) și nu am primit răspuns la solicitare. De ce?
A: Aplicația platformei vă trimite automat răspunsul în momentul primirii și procesării acestuia pe adresa cerere544@implicare-l52.ro. Această adresă este permanent activă și monitorizată 24/24 atât de către administratorii platformei, cât și de departamentul tehnic. În măsura posibilităților, aceste răspunsuri se vor procesa de către departamentul tehnic în cel mai scurt timp și vor fi încărcate în panoul administrativ, respectiv transmise către dvs, cu data recepționării acestora. Așadar, motivul pentru care dvs nu ați primit răspuns este că instituția respectivă nu a transmis acel răspuns sau acesta nu a fost încă procesat.
În cazul solicitărilor personalizate, termenul de 10 zile poate fi extins la 30 de zile pe motiv de complexitate, sau el poate fi depășit și echivalează cu refuzul nejustificat de rezolvare a solicitării și poate fi intentată o acțiune în justiție. pentru mai multe detalii legat de acționarea în justiție pentru nerespectarea prevederilor Legii 544/2001, vă rugăm consultați secțiunea Cum functioneaza L544/2001?.
 
În cazul în care întrebarea dvs nu se regăsește in listă, vă rugăm să o formulați mai jos:

Contact

Pentru intrebari suplimentare va rugam sa ne contactati